17 Temmuz 2010 Cumartesi

Veba - Albert Camus

Nobel ödüllü Albert Camus'un ödül almaya layık bir eseri de bence veba. Kitap bir felaketin getirdiği karamsarlık ortamını anlatıyor. Hiçbir zaman umutsuzluğa düşülmemesi gerektiğini her zaman bir çıkış yolu olduğunu gözlerimizin önüne seriyor. Kitapta vebaya boyun eğen insanlar ve bu salgından kurtulmak isteyenler anlatılıyor. Kitap din ve bilim ikilemine de değiniyor. Bir yanda bu felaketin aslında Tanrı'nın bir cezası olduğunu ve bundan kurtulmanın imkansız olduğunu söyleyen din öteki yanda ise bunun yenilebileceğini söyleyen bilim. Ve sonuçta kazanan bilim oluyor.

Kitap biraz ağırdı okurken çok sıkıldığım yerler oldu ama yinede elimden bırakamadım. Kitap sonlarına doğru daha bir güzelleşiyor. Çok iyi bir gözlemle yazılmış. Kitapta verilmek istenen çok iyi anlatılmış.Ayrıca kitabın sonunda romanın baş kahramanı hakkında hoş bir bilgi ediniyorsunuz.

Kesinlikle tavsiye ettiğim bir eser.Herhangi bir konuda ümitsizliğe düşmüşseniz bu kitap kendinizi iyi hissetmeniz için size yardımcı olabilir.

2 yorum:

Nefertiti dedi ki...

Albert Camus'yü çok severim. Bu kitabını da merak ettim, alacağım en kısa zamanda :)

kitapkurdu dedi ki...

Kitap gerçekten güzel başlarda sıkılabilirsin ağır gidiyor ama okuduğuna değer. :)

Yorum Gönder

 
Copyright © 2010 Kütüphanem. All rights reserved.
Blogger Template by